IPB

Награда за докторат Тијане Милићевић

29. октобра 2019.

Др Тијана Милићевић, научни сарадник из Лабораторије за физику животне средине Института за физику у Београду, овогодишња је добитница посебног признања „Др Милена Далмација“ за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области животне средине на универзитетима у Републици Србији.

Ово признање традиционално додељује Фондација „Доцент др Милена Далмација“ 26. октобра, на дан рођења трагично настрадале др Милене Далмације, која је била један од најмлађих доктора хемијских наука.

Награђена докторска дисертација др Тијане Милићевић под називом „Интегрисани приступ истраживања потенцијално токсичних елемената и магнетних честица у систему земљиште-биљка-ваздух: биодоступност и биомониторинг“ одбрањена је на Хемијском факултету Универзитета у Београду.

Ове године на Природно-математичком факултету у Новом Саду награђено је поред наше колегинице др Тијане Милићевић, још петоро успешних младих научника, као и најбољи студент на Катедри за хемијску технологију и заштиту животне средине овог факултета.