Комуникације

Институт за физику ради на промоцији науке и физике грађанима, а медијима помаже да о њој што квалитетније извештавају. Институт за физику, као водећа истраживачка установа у физици и сродним областима у Републици Србији, непрекидно стоји на располагању новинарима из свих врста медија. Наши истраживачи ће вам помоћи да дубље разумете нове појаве, природне феномене и последња открића, а наше Одељење комуникација ће вам пружити сву потребну, садржинску и логистичку подршку, не само кад извештавате о Институту или физици, него и науци уопште. Институт организује тренинге и друге облике подршке медијима да извештавају о науци.

ФОТО И ВИДЕО ДОКУМЕНТАЦИЈА

Фотографије Института за физику, као и логотип можете преузети из наше ГАЛЕРИЈЕ. Преузимање и објављивање је слободно, али молимо да потпишете аутора (уколико је назначен), као и Институт за физику.

МРЕЖА ЦЕРН НОВИНАРА

Одсек за комуникације Инстита за физику део је Европске комуникационе мреже за физику честица, (EUROPEAN PARTICLE PHYSICS COMMUNICATION NETWORK, EPPCN). Ради се о мрежи стручњака из земаља чланица ЦЕРН-а који се баве научном комуникацијом и представљају ову институцију кроз сарадњу с јавношћу. Уколико сте заинтересовани да се укључите у мрежу приоритетних новинара и примате ексклузивна, најновија саопштења, опремљена и преведена на српски језик, пријавите се на мејл komunikacije@ipb.ac.rs.

КОНТАКТ:

Слободан Бубњевић
Марија Ђурић
Јована Николић
komunikacije@ipb.ac.rs