IPB

„Теслаграм“ у кампањи „Србија ствара“

04. новембра 2019.

Tрећи по реду промотивни видео оквиру кампање „Србија ствара“, објављен 3. новембра, посвећен је новој технологији која се развија на Институту за физику у Београду – Теслаграму. Видео од шездесет секунди приказује основну замисао овог патента, откривајући задивљујуће особине лептирових крила на којима је изум заснован. Уз анимацију, креатори овог промотивног спота користили су и глас др Марије Митровић Данкулов, руководиоца Иновационог центра Института за физику.

Теслаграм је, на тај начин, афирмисан у једној кампањи националних размера. Наиме, Савет за креативне индустрије који је основала председница Владе Републике Србије недавно је покренуо кампању за ширење позитивних вредности по називом Serbia Creates, односно „Србија ствара“. „То је нова национална платформа која афирмише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност“, наводи се у опису ове кампање која је окупила како научнике, визуалне уметнике и музичаре, тако и разне организације и иновативна предузећа.

Ова иницијатива почива на веровању да се у Србији развијају таленти и иновативност „који мењају свет“, а у оквиру кампање изабрани су „креативни амбасадори“ – то су појединци, компаније, догађаји и технологије који имају глобални утицај у областима којима се баве. Тако се међу креативним амбасадорима нашао и тим из Иновационог центра Института за физику у Београду који ради на развоју нове технологије Теслаграма.

Посетите видео на Јутјуб каналу кампање „Србија ствара

Погледајте прилог о Теслаграму на интернет страници „Србија ствара

Посетите Фејсбук страницу кампање „Србија ствара