IPB

Школски дан на Институту

04. октобра 2019.

Институт за физику у Београду позива заинтересоване наставнике физике и сродних предмета да организују посету ученика нашој установи.

Школски дан је намењен ученицима основних и средњих школа и има за циљ да их упозна са послом истраживача и да им приближи многобројна питања којима се физичари баве. Ученици имају прилику да заједно са истраживачима обиђу лабораторије и слушају занимљива предавања која ће допунити знања стечена у школи.

Школски дан на Институту за физику организује се сваке последње среде у месецу, а наставници могу да договоре посету путем мејла komunikacije@ipb.ac.rs

Институт за физику у Београду је први институт од националног значаја за Републику Србију и обавља истраживања фундаменталних механизама природе која су од приоритетног значаја за научни, образовни, културни и укупни друштвено-економски развој Републике Србије.

Организовање редовних посета ученика једна је од активности којима Институт за физику у Београду пружа подршку јачању квалитета образовања ученика и подстиче младе да се определе за пут науке.

Добро дошли!