IPB

Кућа науке на РТС-у

07. маја 2018.

(ИЗ МЕДИЈА) Уочи 57. годишњице оснивања Института за физику, Радио-телевизија Србије емитовала је 4. маја у вечерњем термину документарну емисију „Куће науке – Институт за физику“. У 25 минута програма, емисија представља неке од главних праваца истраживања, покушавајући да ослика живот и рад истраживача на Институту.

Упоредо са новим статусом института од националног значаја за Републику Србију, последњих месеци се подигла медијска видљивост Института, те домаћа штампа и телевизије све више извештавају о догађајима, резултатима и идејама са нашег Института. Но, у кратким, мада често ударним прилозима није могуће представити целокупан Институт, нити приказати сав диверзитет истраживања.

Како би се управо сада дала таква шира слика, аутори „Куће науке“ посветили су овог пролећа пажњу различитим аспектима рада Института. Тим поводом је током априла телевизијска екипа из Редакције научно-образовног програма РТС-а неколико дана боравила на Институту и снимила материјал који ће бити емитован у више емисија.

Уредница и ауторка емисије је Марија Стевановић.