IPB

Равна Земља у Великој сали СКЦ (видео)

22. марта 2019.

Трибина Института за физику у Београду у оквиру иницијативе “Наука кроз приче” под насловом „Пут у средиште равне земље“ изазвала је огромну пажњу. Више стотина посетилаца поново се окупило у Великој сали СKЦ у четвртак, 21. марта у 19х, на трибини која је била посвећена разговору о ширењу псеудонауке, заблуда и теорија завера у ери друштвених мрежа и нових медија.

На трибини су говорили астрофизичар Станислав Милошевић, Kатедра за астрономију Математичког факултета, психолог др Александар Бауцал, , Одељење за психологију, Филозофски факултет у Београду; Вигор Мајић, директор Истраживачке станице Петница и физичарка др Марија Митровић Данкулов, Институт за физику у Београду. Модератор трибине био је Слободан Бубњевић, “Наука кроз приче”.

У фантастичној атмосферу, уз бројне аплаузе, публика је активно учествовала у програму. Током трибине, уз занимљив разговор, приказано је више видео-прилога, а отворене су разнолике теме. Трибина је уживо преношена и на друштвеним мрежама и Yоутубе каналу института.

Погледајте снимак трибине: