IPB

Медијска лабораторија 2023/2024

25. јануара 2024.

Институт за физику у Београду, у сарадњи са порталом „Наука кроз приче“, ове сезоне поново организује Медијску лабораторију – јединствену школу научног новинарства, познату као MEDIALAB. Овогодишња обука, под називом MEDIALAB ADVANCED намењена је полазницима који већ имају одређено новинарско искуство, као и некадашњим полазницима MEDIALAB-а.

На позив који је био отворен у периоду од 27. децембра 2023. до 23. јануара 2024. године, јавио се значајан број заинтересованих. Након селекције, изабрано је 16 полазника који имају медијско искуство. У овој сезони, MEDIALAB ће похађати:

Јасмина Михњак
Миодраг Николић
Марија Ракић
Бранислава Блајваз
Константин Коцев
Нада Вељковић
Тања Крунић
Гојко Кнежевић
Јелена Јовановић
Хана Чижик
Рената Минић
Лена Илић
Милица Винић
Биљана Станков
Николина Момић
Марко Ракочевић
Наташа Васић

MEDIALAB се организује у просторијама Института за физику у Београду од јануара до маја 2024. године. Интерактивну, занимљиву и интензивну обуку воде научни новинари Слободан Бубњевић,, Марија Ђурић и Јована Николић, а полазницима ће предавати ка и други медијски професионалци из домаће штампе, интернет медија и са телевизија, али и истраживачи.

Кроз MEDIALAB је током 2018. и 2022. године прошло око 50 полазника, младих новинара и научника, који су сада позвани да се поново укључе у ову, напредну обуку. Овогодишњи MEDIALAB подржао је и Центар за промоцију науке који је у оквиру свог Јавног позива доделио део средстава за реализацију ове обуке научних новинара.