IPB

Делегација Светске банке у Институту за физику

22. фебруара 2023.

Тим Светске банке посетио је Институт за физику у Београду у среду, 22. фебруара 2023. године у оквиру редовне мисије ове међународне институције. Тема састанка била је тренутни статус Пројекта акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији (Serbia Accelerating Innovation and Growth Entrepreneurship Project, SAIGE), у коме учествује и Институт за физику.

Састанку су присуствовали и чланови Јединице за имплементацију SAIGE на челу са др Виктором Недовићем, као и Трансформациони тим који предводи директор Института за физику, др Александар Богојевић.

Током срдачног и конструктивног састанка разговарало се о постигнутим резултатима, планираним циљевима и даљој реализацији пројекта SAIGE. Уз оцену да је у Институту за физику пројекат успешно стартовао, представници Светске банке су указали на изазове који се могу очекивати у наредним фазама овог вишегодишњег пројекта, као и на начине на који ће се они превазићи.

SAIGE је пројекат који се финансира и реализује кроз партнерство Републике Србије, Светске банке и Европске уније, са циљем додатног улагања у науку, технолошки развој, иновације и иновативно предузетништво.