IPB

Медијска лабораторија освојила средства на Јавном позиву

14. априла 2022.

Упоредо са рекордним бројем пројеката које истраживачи освајају на домаћим и међународним конкурсима, Институт за физику у Београду остварује резултате и на позивима за промоцију и комуникацију науке. Тако је пројекат „Медијска лабораторија (MEDIALAB)“ Института за физику у Београду освојио средства на овогодишњем Јавном позиву Центра за промоцију науке (ЦПН).

Према прелиминарним резултатима које је 12. априла објавио ЦПН, овај пројекат Института се нашао међу 24 пројекта промоције науке који су за финансијску подршку одабрани од 84 колико их је ове године било предложено у другој категорији. Средства за пројекте промоције науке по Јавном позиву ЦПН дели од 2011. године, а како ЦПН наводи, Јавни позив у 2022. организован је у две категорије – прва је намењена пројектима за Научне клубове, а друга за пројекте научно-истраживачких организација и удружења.

„Медијска лабораторија“ је подухват који је покренуло Одељење комуникација Института за физику, а који представља једносеметралну обуку за научне новинаре. Пројекат су, у оквиру иницијативе „Наука кроз приче“, покренули научни новинари Марија Ђурић и Слободан Бубњевић, а прва MEDIALAB обука организована је 2018. године. Овогодишњи МEDIALAB ће бити организован на јесен 2022. када ће бити отворен позив за селекцију полазника.

Погледајте резултате Јавног позива ЦПН за 2022. годину