IPB

Др Митровић Данкулов освојила ИТО стипендију

17. јула 2018.

[:sr]

Наша колегиница Др Марија Митровић Данкулов, која води Иновациони центар Института за физику у Београду, добитница је престижне стипендије ИТО фондације за образовање и размену из Токија (ИТО – интегритет, таленат, оригиналност).

Како би промовисала изузетност, преко заједничког центра Јапан-Србија за промоцију науке и технологије, ИТО фондација доделила је укупно две једногодишње постдокторске стипендије за младе истраживаче са Универзитета у Београду који се баве симулационим наукама, од чега је једну освојила др Митровић Данкулов.

Универзитет у Београду је партнер ИТО фондације готово деценију, а Заједнички Јапан-Србија центар за промоцију науке и технологије, преко кога је расписан овај конкурс, има традицију у истраживањима везаним за симулације у науци. Симулације су веома значајна тема у различитим областима попут природних, техничких, друштвених и медицинских наука, а циљ Фондације је да се захваљујући оваквим стипендијама за подршку младих и талентованих истраживача са визијом, у будућности да допринос развоју и сасвим нових области.

 

 [:]