IPB

Емилиано Киези у посети Институту

24. августа 2023.

У четвртак, 24. августа 2023. године, Институт за физику у Београду је посетио Емилиано Киези са Департмана за физику и астрономију Универзитета у Фиренци. Посета је организована у оквиру Еразмус програма мобилности, а Киези се овом приликом упознао са Институтом и могућностима које нуди истраживачима и студентима.

Госта из Фиренце је најпре дочекао директор Института за физику у Београду, др Александар Богојевић, који му је представио како ова установа функционише, који је њен значај за развој науке у Србији, које су могућности за сарадњу и теме које првенствено окупирају истраживаче.

Киези је током посете обишао неке од лабораторија Института где је имао прилику да разговара са истраживачима и сазна више о њиховим истраживањима и међународним пројектима, а са др Антуном Балажем, замеником директора Института, је говорио о могућностима а сарадњу у оквиру Еразмус мобилности.

Емилиано Киези је обишао и Иновациони центар Института за физику, а посета је завршена разговором са административним особљем одговорним за студентске послове и међународне пројкете.