IPB

Институт у Петници

21. децембра 2023.

Директор Инстиута за физику, др Александар Богојевић са сарадницима је посетио Истраживачку станицу Петница у петак, 15. децембра. Директор је одржао предавање за полазнике под називом „Небо, облаци, израњање“.

Директор је истог дана говорио и на отварању 22. петничке конференције „Корак у науку„, коју Петница организује сваке године на крају свог једногодишњег образовног циклуса и где окупља најактивније полознике и сараднике који презентују најбоље истраживачке радове које су полазници радили у оквиру семинара те године.

Након неколико година кризе, промене управе и финансијских потешкоћа кроз које је Петница прошла, нова управа, нови програмски директор, др Станислав Милошевић (на слици) и председница Управног одбора, др Бојана Мићић успели су да обнове рад и на крају године, покрену конкурс за нове полазнике и истовремено, од 15. до 17. децембра, организују конференцију.

Директор Института је разговарао са програмским директором и председницом УО о блиским везама Института са Петницом, као и о начинима на које би Институт могао да помогне истраживачкој станици.

Поред др Богојевића, у петак, 15. децембра, популарно предавање за полазнике под називом „Алхемија бомбе“ одржао је и шеф комуникација Института, Слободан Бубњевић који је написао истоимену популарну књигу.