IPB

Стратешка сарадња Института са ПМФ у Новом Саду

27. марта 2023.

У просторијама Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду у петак, 24. марта 2023. године, Институт за физику у Београд и Природно-математички факултет потписали су Споразум о стратешкој сарадњи.

Споразум су потписали директор Института, др Александар Богојевић, и декан ПМФ-а, др Милица Павков Хрвојевић. Поред њих, потписивању су присуствовали и заменици директора Института, др Антун Балаж и др Саша Лазовић, као и др Душан Мрђа, директор Департмана за физику Природно-математичког факултета и др Игор Савић, помоћник директора Департмана за физику Природно-математичког факултета.

Током сусрета разговарало се о проблему мањка студената заинтересованих за наставничке смерове, као и о значају школовања наставника физике и других природних наука. Договорен је низ заједничких корака, а пре свих, сарадња на пољу стручних обука за студенте Природно-математичког факултета у Институту за физику.

Потписани споразум има за циљ да побољша и прошири досадашњу сарадњу ове две институције са посебним фокусом на сарадњу у узајамном оснаживању научног рада, јачању капацитета за развој иновација и унапређењу образовања.

Формализовање сарадње са одабраним институтцијама кроз стратешка партнерства Институт за физику је започео 2022. године када је потписан Споразом о стратешком партнерству са Машинским факултетом Универзитета у Београду.