IPB

Институт на Научном форуму Србија-Италија

24. марта 2023.

Директор Института за физику у Београду др Александар Богојевић учествовао је на Форуму за пословну и научну сарадњу Србије и Италије који је одржан 21. и 22. марта 2023. године у Београду. Др Богојевић био је један од учесника панела From Fundamental to Applied, у оквиру такозваног Научног форума, одржаног у среду, 22. марта, у просторијама Привредне коморе Србије.

У панел дискусији су поред др Богојевића учествовали и др Антонио Зоколи из италијанског Националног института за нуклеарну физику, др Данило Ерколини из италијанског Националног института за агро технологије, др Владимир Црнојевић из Biosense института, др Мартина Теркони из AREA научног парка у Трсту, и др Јасмина Грбовић из Института за нуклеарне науке „Винча“.

Истог дана одржана је још једна панел дискусија у којој су учествовали представници научних установа из Италије и Србијe. На скупу су говорили и др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, Бранко Ружић, министар просвете, и др Ана Марија Бернини, министарка универзитета и истраживања Италије. Заједно са ректорима пет универзитета, министри су на овом догађају потписали споразум о сарадњи две земље у области науке.

У организацији панела и дискусије на Научном форуму учествовало је Одељење комуникација Института за физику, а оба панела је модерирао Слободан Бубњевић, руководилац Одељења комуникација.