Верокио центар за прототипове

Центар за прототипове Верокио образовног центра, допринеће да Институт прерасте у природно средиште за изградњу снажнијих веза између водећих истраживачких центара, научних и технолошких паркова и сектора високе технологије.

Саставни део Верокио образовног центра је и његова центар за прототипове, будуће средиште активности Института за физику за иновацијаме и комерцијализацију и фокална тачка за технолошку сарадњу Србије, ЦЕРН-а и других водећих центара за физику високих енергија. Специјализоване радионице у оквиру Верокио центра биће отворене за истраживаче Института, спин-оф компаније и (под одговарајућим надзором) за студенте који учествују у програмима образовања и обуке у оквиру Верокиа.

Кроз Верокио образовни центар и његову центар за прототипове, Институт ће прерасти у природно средиште за изградњу снажнијих веза између водећих истраживачких центара, научних и технолошких паркова и сектора високе технологије. Ове активности директно су повезане са реализацијом кључних наведених друштвених циљева Института као првог института од националног значаја за Републику Србију.