IPB

Паралелни светови квантне физике

03. априла 2021.

У уторак, 6. априла 2021. године, са почетком у 18 часова проф. др Влатко Ведрал са Универзитета у Оксфорду одржаће онлајн предавање „Паралелни светови квантне физике“.

Један од најцитиранијих физичара српског порекла и популаризатор науке говориће, како се наводи програму предавања, о распрострањеном виђењу по ком квантна физика указује на постојање непрегледног мноштва „паралелних универзума“ у којима егзистирају бескрајне копије сваког од нас.

Предавање је део циклуса „Интерпретације квантне физике“ који Задужбина Илије М. Коларца организује у сарадњи са Групом за гравитацију, честице и поља уторком од 18 часова путем Zoom платформе.

Проф. др Влатко Ведрал је у Београду завршио Математичку гимназију, а дипломирао је и докторирао на Империјал колеџу у Лондону. Професор је физике на Универзитету у Оксфорду и Центру за квантне технологије Националног универзитета у Сингапуру. Објавио је више од 300 радова из области квантне механике и квантне теорије, а његови радови су цитирани више од 30 хиљада пута. Аутор је неколико књига од којих је најпознатија „Декодирање стварности: Универзум како квантна информација“ и добитник је награде Марко Јарић за 2010. годину.

Приступите предавању

Zoom Meeting ID: 932 4698 8309, password: 063689