IPB

Како разумети квантну физику?

27. марта 2021.

Група за гравитацију, честице и поља Института за физику у Београду и Задужбина Илије М. Коларца организују од 30. марта до 27 априла 2021. године циклус онлајн предавања „Интерпретације квантне физике“. Предвања, која су намењена широј публици, одржавају се уторком од 18 часова путем Zoom платформе, а након тога ће бити постављена и на Youtube канал Слушате Коларац.

Циклус почиње 30. марта предавањем „Како разумети квантну физику?“ др Игора Салома, вишег научног сарадника Института за физику у Београду. У овом уводном предавању др Салом ће изнети преглед основних идеја квантне физике и њених тешко схватљивих аспеката.

Др Игор Салом је објавио преко 30 научних радова, из широког дијапазона области: теорије репрезентација Лијевих група и алгебри, суперсиметрије, афиних теорија гравитације, интеграбилних модела, класичног проблема кретања три тела, кварк-глуонске плазме, и разумевања проблема Вигнеровог пријатеља у квантној механици. Гостовао је на Универзитетима у Софији и Лисабону. Предаје специјалан курс физике одабраним ђацима у Математичкој гимназији у Београду.

Приступите предавању

Zoom Meeting ID: 947 0481 0699, password: 843039