IPB

Предавање „Од идеје до прототипа“

20. марта 2024.

Иновациони инкубатор Института за физику у Београду организује у уторак, 26. марта 2024. године, у 12 часова у сали „Звонко Марић“ предавање „Од идеје до прототипа“.

Предавање ће одржати др Милош Милошевић, научни и пословни саветник у Иновационом центру Машинског факултета у Београду.

Интерактивно предавање пружа истраживачким тимовима који су нови у предузетништву кључне кораке за развој идеје до прототипа. Учесницима ће бити представљено како идентификовати, валидирати и планирати развој иновативних идеја и како превазићи изазове на том путу. На предавању ће бити представљене стратегије за формирање ефикасног тима са посебним фокусом на заштиту интелектуалне својине, укључујући стратегије за добијање међународног патента.


Иновациони инкубатор Института за физику у Београду реализује се средствима из Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Пројекат којим руководи Драгана Перовић развија механизме подршке да иновације из научних лабораторија успешно генеришу нове технике, производе и процесе.