IPB

Година успеха

20. новембра 2021.

„Млади истраживачи долазе, а средња генерација је сасвим стасала да преузме водећу улогу“, каже директор Института за физику у Београду, др Александар Богојевић, у новогодишњој поруци коју по традицији уочи празника упућује истраживачима, другим запосленима и пријатељима Института.

„Приводи се крају још једна година. Здравствена ситуација нас и даље онемогућава да организујемо новогодишњи коктел и представу за децу“, каже др Богојевић подсећајући да ни ове године неће бити могућности за реализацију традиционалних предновогодишњих дешавања на Институту.

„Пандемија је свакако негативно осликала ову годину, но и поред тога имамо пуно разлога да се фокусирамо на позитивне резултате. Пре свега, желим да још једном честитам колегиницама и колегама руководиоцима нових пројеката из програма ИДЕЈЕ Фонда за науку“, додаје др Богојевић и подсећа да Институт за физику заузима водеће место по броју освојених пројеката и укупном буџету у оквиру овог програма.

„Ако на ово додамо прошлогодишње успехе на позивима Фонда, онда постаје сасвим јасно да се на Институту успешно реализовала смена генерација – млади истраживачи долазе, а средња генерација је сасвим стасала да преузме водећу улогу“, наглашава др Богојевић.

„У наредној години нас чека почетак два стратешка процеса који ће, сваки на свој начин, значајно ојачати Институт“, каже у писму др Богојевић најављујући планове за наредну 2022. годину.

Свим пријатељима, сарадницима и партнерима Институт за физику у Београду жели срећне новогодишње празнике!