IPB

Институт освојио пројекат иновационог инкубатора

30. новембра 2023.

Научно-истраживачким организацијама у Србији које су учествовале у јавном позиву за финансирање пројекта у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора, у среду, 29. новембра 2023. године додељени су уговори у Влади Републике Србије.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, доделила је 14 уговора научно-истраживачком организацијама међу којима је и Институт за физику у Београду.

Међу установама које су добиле уговоре, њих осам је из Београда, и по једна из Новог Сада, Лесковца, Краљева, Ниша, Чачка и Крагујевца.

Како је у свом обраћању рекла министарка др Беговић, нов програм има за циљ формирање иновационих инкубатора у оквиру научно-истраживачких организација које треба да буду спона између стартап екосистема и академије.


Иновациони инкубатор Института за физику у Београду реализује се средствима из Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Пројекат којим руководи Драгана Перовић развија механизме подршке да иновације из научних лабораторија успешно генеришу нове технике, производе и процесе.