IPB

Искуства из стартап заједнице

25. априла 2024.

Иновациони инкубатор Института за физику у Београду организовао је у четвртак, 25. априла 2024. године у читаоници библиотеке „др Драган Поповић“ серију предавања под називом „Искуства из стартап заједнице“.

На почетку овог једнодневног догађаја који има за циљ да учесницима „Инкубатора“ приближи процес формирања стартапа, присутне је поздравила Драгана Перовић која руководи пројектом. Испред Института за физику, обратио се др Саша Лазовић, заменик директора за иновације. „Места на којима се развијају врхунска наука и иновације могу да олакшају конверзију ка стартапу“, рекао је др Лазовић на почетку догађаја упознајући присутне са тематиком предавања.

Предавачи који су са публиком поделили своја богата искуства из области стартапа су Дане Атанасковић, оснивач стартапа The other guy, који је говорио о финансирању стартапа, Андрија Ражнатовић, Head of product, InsurTech startup (LA California), који је поделио своје савете о представљању и pitch deck-у и Вук Вујовић, оснивач стартапа V3 Robotics, који је говорио о првим корацима од идеје до валидације.


Иновациони инкубатор Института за физику у Београду реализује се средствима из Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Пројекат којим руководи Драгана Перовић развија механизме подршке да иновације из научних лабораторија успешно генеришу нове технике, производе и процесе.