IPB

Могућности сарадње са научницима из Кореје

04. јуна 2018.

[:sr]

 

 

 

 

 

 

Физичари са Корејског института за науку и технологију (КИСТ), Јин Донг Сонг и Мин Чул Парк боравили су у среду, 31. маја 2018. на Институту за физику у Београду где су дошли да са истраживачима и управом Института разговарају о могућностима сарадње научника из Кореје и Србије.

Како су ови истраживачи навели у разговору са представницима Института, КИСТ као водећа корејска научна институција сарађује са Немачком, Великом Британијом и САД, а њихов циљ је да ту сарадњу прошире на још две европске земље – Чешку и Србију.

Парк и Сонг су након обиласка Института одржали презентације у читаоници библиотеке „Др Драган Поповић“ где су детаљније говорили о потенцијалној сарадњи физичара из Србије и Кореје, а представили су и своја интересовања у оквиру области којима се баве – фотонике и физике чврстог стања.

Посета Институту је организована у сарадњи са професорком Јеленом Радовановић као и Николом Вуковићем са Електротехничког факултета. Гости из Кореје предходног дана боравили су на Универзитету у Београду где су договарали формалну сарадњу са Универзитетом.[:]