IPB

Награда „Марко Јарић“

07. децембра 2018.

[:sr]Управни одбор Фондације “Проф. др Марко В. Јарић“ расписао је конкурс за доделу награде „Марко Јарић“ за 2018. годину. Ова престижна награда се додељује појединцу, или једној групи научника, за изузетне научне резултате у физици. Kонкурс је отворен до 15.01.2019. године.

За награду могу да конкуришу физичари из Србије, физичари из света пореклом из наше земље, као и научници из других природних наука и математике који се баве истраживањима у физици. Одлуку о награди доноси Управни одбор  Фондације “Проф. др Марко В. Јарић“ на основу предлога жирија, а награда се додељује на свечаној академији средином марта месеца. Награда „Марко Јарић“ за 2018. годину доделиће се 22. марта 2019. године.

Предлоге за награду могу да дају појединци, научне институције или удружења писменим путем. Пример формулара Пријаве на конкурс за награду “Марко Јарић” може се преузети на ОВОЈ СТРАНИЦИ. Награда „Марко Јарић“ састоји се од дипломе и новчаног дела.

Текст конкурса, као и више информација о Фондацији, награди, као и самом Марку Јарићу можете наћи на страници Фондације.

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ је основана 1998. године са циљем oчувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997). Проф. Јарић је један од најбриљантнијих српских научника који је развио изузетну, али нажалост кратку каријеру у физици.[:]